sobota, februára 07, 2009

Rončák: Mikloško bude môj prezident

V týchto voľbách máme na výber medzi komunistami, liberálmi a Mikloškom. Najväčšia hrozba pre Slovensko je v liberálovi (liberálke), ktorý si do prezidentského paláca navláči ako poradcov kamarátov potratov a manželstiev homosexuálov a nepriateľov Cirkvi. Slovensku by táto voľba zasadila silný úder. Ak vyhrá komunista, bude to pre Slovensko hanba, ale už nie katastrofa. Komunista 2009 je pre Slovensko lepšia voľba ako Liberál 2009. Slovenský prezident - komunista bude svetu a národu na smiech, ale fujara a prázdne slová nám nijako nemôžu poškodiť.

Najlepším kandidátom je František Mikloško. Predčí svojich konkurentov vo viacerých ohľadoch: má jasno v tom, kedy sa začína a končí život, ako má vyzerať rodina, aby naša krajina fungovala, vie sa inteligentne rozprávať s anglickou kráľovnou, vie, že Srbsko nemá more, rozlišuje medzi Lisabonom a Libanonom a tam, kde nie je úplne doma, si dá poradiť múdrymi ľuďmi. V prípade jeho zvolenia by som ho mohol považovať za svojho prezidenta. Ak vyhrá niekto iný, ostane mi len rešpektovať túto ústavnú funkciu a človeka, ktorý ju bude zastávať. Ale nebude to môj prezident.

Ivan Rončák, politológ

piatok, februára 06, 2009

Program Františka Mikloška na mesiac február

Milí priatelia, sme radi, že vás môžeme informovať o akciách na ktorých možete stretnúť Františka Mikloška:

9. 2. 2009 - Prednáška Františka Mikloška "Slovensko v Európskej únii na prahu roku 2009" v centre Quo Vadis v Bratislave o 17:00

11. 2. 2009 - Študentský multižánrový kultúrny festival Dr. Milana Hodžu 2009 (Hodžafest) na Bilingválnom Gymnáziu v Sučanoch o 14:00

24. 2. 2009 - Verejná diskusia kandidátov na prezidenta SR v Univerzitom pastroačnom centre v Bratislave o 18:00

25. 2. 2009 - Diskusný večer na tému Väčšie dobro na Rybníkovej 14 (pri UCM) v Trnave o 19:30

Ďalšie akcie budú priebežne pribúdať. Sledujte Google Calendar v pravom menu, alebo ak ste na Facebooku sledujte skupinu Volím Fera!

Dobešová: Fero je záruka spoločného dobra

Osobne som sa potešila, že František Mikloško bude kandidovať za prezidenta. Celá slovenská spoločnosť pozná jeho hodnotové postoje, ktorými by ako prezident mohol ovplyvňovať zákonodarcov a verejnú mienku v šírení kultúry života. Ani v jednom hlasovaní v NR SR sa ,,nepomýlil", ani nezdržal. Nevyhýbal sa ani ďalším témam a bol to práve on, kto povýšil tému výhrady svedomia na principiálnu otázku, bol to on, kto stál pri zmluvách so Svätou stolicou a ostatnými kresťanskými cirkvami a denomináciami, bol to on, kto navrhol zákonom zriadiť katolícku univerzitu a bol to on, kto od dôb hlbokého komunizmu dodnes stál na strane kultúry života, či už išlo o tlaky z Moskvy alebo Bruselu.

Fero, vďaka, nemám problém koho voliť! Väčšie zlo? Menšie zlo? Zlo je a ostáva stále zlom. Fero je záruka spoločného dobra.

Marcela Dobešová, podnikateľka, predsedníčka občianskeho združenia Fórum života a zakladateľka Áno pre život n.o.

štvrtok, februára 05, 2009

Mikloško o daniach a registrovaných partnerstvách

Denník SME v týchto dňoch prináša seriál otázok pre prezidentských kandidátov, týkajúcich sa aktuálnych udalostí aj dôležitých tém. František Mikloško takto v odpovediach vyjadril potrebu odvolať ministra Janušeka kvôli tendru na 3,6 miliardy korún zverejnenom na neprístupnej nástenke, pri obvineniach z kupovania poslancov považuje za nevyhnutné, aby zaznelo konkrétne podozrenie z kupovania. Na otázku o vhodnosti znižovania daní v čase finančnej krízy povedal: "Zníženie daní je jeden z nástrojov riešenia finančnej krízy. Aj preto presadzujem zachovanie zvrchovanosti Slovenska v oblasti priamych daní v rámci EÚ" (napr. I. Gašparovič a M. Sidor by pri daniach privítali naopak ich zvýšenie).

Na dnešnú otázku, či by podpísal zákon o registrovanom partnerstve osôb rovnakého pohlavia, František Mikloško odpovedal: "Riadim sa židovsko-kresťanským učením, že manželstvo tvorí muž a žena. Je to v 4. prikázaní Desatora: „Cti otca a matku svoju". Zákon o registrovaných partnerstvách osôb rovnakého pohlavia by som preto nepodpísal." Iveta Radičová by sa usilovala viesť dialóg s cieľom "nájsť spoločnú reč na takúto rozdeľujúcu tému".

Vacho: Volím Fera a mám z toho fajnový pocit

František Mikloško nie je ako nelegálna kópia Microsoft Word, napísal bloger hdche, redaktor mediablog.sk (alias Martin Vacho), a bude ho voliť:

"Včera som sa rozhodol, že volím Fera!

Hneď po tomto rozhodnutí ma naplnil fajnový pocit, aký zažívam, keď zapínam Open Office namiesto nelegálneho Microsoft Office Word. Neviem ten pocit inak opísať.

Aj keď viem, že Fero nemá také šance ako opozíciou podporovaná Iveta - ale v tomto prípade mi ide o presvedčenie. Gašparkovič neprichádza do úvahy. Volil som namiesto Mečiara pred pár rokmi ako menšie zlo. Teraz však o menšie zlo nejde.

Volím fera!"

streda, februára 04, 2009

Demeterová: Mikloško je jediným kandidátom s hlbokým životným príbehom

Františka Mikloška poznám od detstva. Naše životy prebiehali často blízko seba. Bol to vždy čestný, férový, skromný človek, mimoriadne vzdelaný a s veľmi inteligentným humorom. Je podľa mňa jediný z kandidátov na prezidenta s hlbokým životným príbehom, hodným hlavy štátu. Svoje životné postoje nikdy nemusel meniť´a to je na ňom to najcennejšie.
Verím v jeho zvolenie

Mária Demeterová, koordinátorka projektu Zachráňme životy

utorok, februára 03, 2009

Slovensko volí Fera! ;-)

Biela + modrá + červená = fialová. Farby slovenskej vlajky maju rady Františka Mikloška. Slovensko volí Fera! Sťahujte plagát, linkujte a posielajte vašim priateľom a známym ;-)

pondelok, februára 02, 2009

Vatikánsky rozhlas: Bioetické otázky sú vo voľbách kľúčové

Jasné stanovisko k našim prezidentským kandidátom sa objavilo aj vo Vatikánskom rozhlase. Jeho slovenská redakcia odvysielala 29. januára v rámci pravidelných komentárov príspevok Antona Ziolkovského. Ten hneď v úvode konštatuje, že „bývalí členovia komunistickej strany nevzbudzujú medzi veriacimi, ktorí nezabúdajú na minulosť, ktovieaké sympatie“, a potom uvažuje o tom, či situáciu naozaj zachráni „slušný nekomunista“.

„Čo v situácii, keď vidina voľby slušného nekomunistu preváži nad kritériami, ktoré predkladá poctivo prežívaná viera? Máme relevantný dôvod domnievať sa, že voľba slušného nekomunistu s opačnými postojmi ku bioetickým otázkam a tradičnej rodine, ako má Katolícka cirkev, bude nám nakoniec na úžitok?“ pýta sa Ziolkovský a hľadá paralelu medzi podporou kresťanských demokratov Ivete Radičovej aktivitami americkej skupiny „Rímskokatolíci za Obamu“.

„Ak sa politici, ktorí sa hlásia ku kresťanským cirkvám, vzdajú pri výbere prezidentského kandidáta kritéria ochrany nenarodeného života, vysielajú cynické posolstvo, že táto téma pre nich stráca dôležitosť. Obetovať životy nenarodených detí politickému kompromisu je hanebné,“ tvrdí po analýze rôznych aspektov problému Ziolkovský. V komentári pre Vatikánsky rozhlas dospel k záveru, že „bioetické otázky sa musia stať zvlášť pred voľbami jednou z kľúčových tém verejného a spoločenského života“.

„Ak chceme hodnotiť prezidentských kandidátov, viera nám káže všímať si tri kritériá: postoj k náboženskej slobode, bioetickým otázkam a tradičnej rodine,“ zaznelo z rozhlasu, ktorý má u katolíkov na celom svete i na Slovensku veľkú autoritu. Posolstvo odvysielaného komentára bolo jasné: ani bývalý komunista, ani nositeľka výrazne nekatolíckych postojov k otázkam ľudského života a morálky nie sú dôveryhodní.

nedeľa, februára 01, 2009

Macko: Mikloško je osobnosť prezidentského formátu

Zdravý rozum mi radí voliť Človeka presadzujúceho nielen slovami, ale aj činmi tie hodnoty, ktoré sám uznávam. Srdce mi radí voliť človeka, ktorý je pre mňa jeden z posledných charakterných ľudí v politike a ktorý je skutočnou osobnosťou. Osobnosťou prezidentského formátu. Keď pozriem na kandidátov, tak zjavne jedinou. Možno som naivný, ale ja tomuto Človeku skutočne verím. Aký ešte existuje dôvod, aby som ako pravicový konzervatívec, kresťan, volil postkomunistického uja alebo stredoľavú liberálku? Menšie zlo sa volí jedine pod obrovským tlakom. Ja sa cítim slobodne.

Prezident je v parlamentnej demokracii chápaný ako symbol. Ak bude hlavou kresťanského Slovenska exmečiarovec a postkomunista, alebo stredoľavá liberálka, bude to symbol toho, že kresťanské Slovensko je pri voľbe hlavy štátu padnuté na hlavu. Dúfam, že k tomuto nedôjde a preto volím Františka Mikloška. V roku 20. výročia víťazstva nad komunistickou diktatúrou je to viac než symbolické.

Juraj Macko, informatik a aforista

.gašpar NA HRAD?
Začínal ako NÁ-HRAD-ník
a teraz sa tvári ako ne-NA-HRAD-iteľný.

.môj favorit
Pevne budem stáť za Ferom,
je to človek s charakterom.

.pf 2009
Prezident František 2009.