sobota, januára 10, 2009

300 ľudí na Facebooku. Pridajte sa! :-)

Milí priatelia,

teší nás, že sa komunita ľudí, ktorá volí Františka Mikloška za prezidenta Slovenskej republiky každým dňom rozrastá na Facebooku. K dnešnému dňu je nás už vyše 300.

Priadli sme nové fotografie zo života manželov Mikloškovcov na službe Picasa.

Zároveň vám chceme poďakovať za vašu priazeň a podporu, ktorá nás veľmi teší. Veríme, že 21. marca 2009 si zvolíme Ferka za prezidenta a pošleme komunistických prezidentov do histórie! ;-)

piatok, januára 09, 2009

Tutková: František Mikloško je prezident do nepohody

Dojalo ma Františkovo vyznanie, že sa neoženil mladý, lebo bolo riskantné mať rodinu a oponovať systému. František Mikloško má zmysel pre poslanie a vie preň obetovať aj svoje osobné preferencie. Je to muž pevnej sebadisciplíny, jasného myslenia a bojovného ducha.

Prináša ideály a optimizmus do reálnej politiky už niekoľko desaťročí. Poznal zvody ideológie totalitárneho socializmu, ktorý ponúkal existenčné istoty výmenou za toleranciu porušovania ľudských práv. Liberálnemu socializmu, ktorý zas trochu inde popiera ľudské práva a dôstojnosť, sa František ani dnes nebojí postaviť na odpor. Razantne pomenúva veci ako sú a zároveň vie konať. Má dobre sformované svedomie, pevnú vôľu, skutočné čnosti a preto mu dôverujem.

Centrum pre bioetickú reformu, ktoré odhaľuje skrytú genocídu umelého potratu, mu vyjadrilo svoju podporu, ako jedinému celoživotnému prolife kandidátovi. V čase, keď sa v spoločnosti vytráca zmysel pre posvätnosť života a manželstva, je dôležité, aby prezident hájil tieto hodnoty nekompromisne. Prezident je ten, kto podpisuje zákony, ktoré sú dnes znova nástrojom sociálnych inžinierov. Len prezident šľachetného ducha, s riadnou dávkou odvahy a múdrosti bude mať morálnu silu tieto snahy zablokovať. Takým kandidátom je František Mikloško.

Pán poslanec Mikloško bude aj ako prezident brániť ženy a deti pred násilím umelého potratu, či voľného sexu. A to i za cenu nepopularity. Slovensko v dnes znova socialistickej Európe potrebuje nepopulistického prezidenta, lídra, ktorému ide o pravdu a nie pozíciu, osobnosť, ktorá povedie aj neistých.

Jana Tutková, občianska aktivistka

Chce to už konečne väčšie dobro

Štefan Hríb, šéfredaktor .týždňa, v editoriali 1/2009 píše: "Ak je v základoch Slovenska naozaj len to, čo z neho dnes vyžaruje a čo od začiatku reprezentujú všetky jeho hlavy, teda názorový zmätok, celoživotný oportunizmus a dych vyrážajúca infantilita každého prezidentského prejavu, potom bude treba Slovensko zakladať nanovo. Nie to, čo leží na mape. To sa už nezmení. To, čo leží v nás. Potrebujeme založiť krajinu novembrových snov, nie krajinu ponovembrových lží. Dá sa to, ale nebude to zajtra. Z poctivého budovania lepšieho Slovenska sa nevyklameme kecami našich prostonárodných lúpežníkov o tisícročných snoch, ale ani odvážnymi reformami západných ctiteľov menšieho zla. Chce to už konečne väčšie dobro. A viac charakteru. Inak bude voľba prezidenta vždy len takou veľkou hanbou, k akej práve spejeme." Spravme voľby nášho prezidenta dôstojnými a voľme Fera!

štvrtok, januára 08, 2009

Každý kandidát je reálny kandidát

Tohtoročné prezidentské voľby sa budú niesť v znamení súboja "istoty poznaného", ktorú predstavuje úradujúci prezident SR Ivan Gašparovič a "iných hodnôt", ktorých nositeľkou je opozičná kandidátka Iveta Radičová - hovorí politológ Miroslav Kusý. "Voľba Gašparoviča je voľbou človeka, ktorý výrazne do politického diania nezasahuje, zatiaľ čo Radičová v ponímaní prezidentskej funkcie predstavuje zmenu. Pôjde teda o to, o ktoré hodnoty voliči prejavia väčší záujem."  

Dovoľujeme si poopraviť predchádzajúce vyjadrenia: v nadchádzajúcich voľbách volič nemá na výber iba dve možnosti. Nositeľom svojich „iných hodnôt" je predsa aj František Mikloško, on navyše svojim celoživotným zastávaním demokratických a kresťanských hodnôt v živote aj v politike reprezentuje hodnotového kandidáta priam ukážkovo. Nech teda každý volí podľa svojho vedomia a svedomia, bez kalkulácie, iba tak budú voľby skutočne slobodné. Voľme Fera! :-)

Voľby máme v marci

Dnes sme sa dozvedeli definitívny termín prezidentských volieb: predseda parlamentu P. Paška stanovil 1. kolo na 21. marec a 2. kolo na 4. apríla 2009

Súčasne v dnešný deň agentúra MVK prezentovala výsledky prieskumu verejnej mienky o prezidentských kandidátoch. František Mikoško sa umiestnil na 3. mieste so 4,6 %, prvý je Ivan Gašparovič s 55,0 %, druhá Iveta Radičová s 32,6 %, štvrtá Zuzana Martináková so 4,5 %. Oproti predošlému prieskumu agentúry GfK, kde sa Mikloško umiestnil na 4. mieste s 2,1 %, je to vzrast. Veríme, že to s Vašou podporou bude stúpať aj naďalej a Slovensku spoločne pripravíme dôstojné voľby hlavy štátu!:-) 

Makovník: Mikloško má zmysel pre humor

Politika na Slovensku je v súčasnosti veľmi tažké miesto pre život. Preto keď o niekom viem, že ani v takejto spoločnosti karieristov, klamárov a zlodejov nestratil zmysel pre humor, je to pre mňa známka, že si udržiava zdravý rozum a zmysel pre nadhľad. Takého človeka v súčasnosti potrebujeme ako morálny kompas a autoritu v najbližších rokoch.

Michal Makovník, štátny zamestnanec

utorok, januára 06, 2009

Pamäť, svedomie a otvorenosť k svetu

Časopis .týždeň v aktuálnom čísle (1/2009) ponúkol priestor na "novoročný príhovor" opozičným kandidátom na prezidenta. Ako vidí Slovensko v roku 2009 František Mikloško si môžete prečítať TU

"Dvadsiatimi rokmi od novembra 1989 sa završuje jedna významná etapa ponovembrového vývoja. V tejto chvíli sa môže zdať, že naša krajina už nemá taký sen, ktorý by ju celú zjednocoval a poháňal prekračovať vlastné horizonty. Ale práve v tejto dobe sa rodí azda najväčšia výzva, aká sa len môže zrodiť. Obstáť a rozvíjať sa v rodine slobodných národov a štátov. Vidím pre túto skúšku tri východiská: pamäť, svedomie a otvorenosť pre rozhovor so svetom.

Pamäť je nosným pilierom duchovnej i materiálnej kontinuity tejto krajiny. Núti nás s pokorou uznať a prijať dobré i zlé činy v našich dejinách. Mala by nás viesť pri vytváraní súčasnosti i budúcnosti na Slovensku. Svedomie, zdravý úsudok alebo obyčajný zdravý rozum. Hodnoty ako rodina, výchova, úcta k životu svojmu i iných sú základy, na ktorých stojí spoločnosť. A nakoniec otvorenosť pre rozhovor so svetom. Krásne doliny, ktoré charakterizujú našu krajinu, môžu byť síce útočišťom ochrany, ale uzavretý život v nich môže byť rovnako zdrojom ustrnutia. Ochota a odvaha na rozhovor so svetom nám budú stále nastavovať zrkadlo, akí v skutočnosti sme. Ochota konfontovať sa so svetom nás bude stále nútiť prekračovať vlastné horizonty, obohacovať okolitý svet a posúvať sa ďalej."