utorok, marca 17, 2009

Gašparovič poprel, že hlasoval za odvolanie Gauliedera. Mikloško má dôkaz, že klamal

Predvolebná diskusia v TV JOJ bola veľmi zaujímavá a veľmi dobre rozlišujúca medzi jednotlivými kandidátmi. Pri otázke o slovensko-maďarských problémoch Ivan Gašparovič tvrdil, že sa vždy zasadzoval o dobré medzištátne vzťahy. František Mikloško mu však ako jediný z diskutujúcich veľmi razantne pripomenul, že práve za jeho predsedovania v NR SR v rokoch 1994-1998 bola povesť Slovenska úplne najhoršia, a vytkol mu, že sa k tomu nikdy jasne nevyjadril. "Ak dnes kandidujete za prezidenta, je vylúčené, aby ste sa nevyjadrili k zásadným veciam, ako je kauza Gaulieder, únos prezidentovho syna alebo amnestie." Pozrite si časť z veľmi dôležitej debaty:



Ivan Gašparovič v debate poprel, že by hlasoval za protiprávne odvolanie F. Gauliedera z NR SR, nasledujúci dokument však Mikloškove slová potvrdzuje
(zdroj dokumentu: aktualne.sk).



F. Gaulieder v tom čase ako poslanec za HZDS kritizoval kroky predsedu V. Mečiara, na čo vtedy niekto I. Gašparovičovi doniesol falošný list tvrdiaci, že Gaulieder sa údajne vzdáva svojho mandátu poslanca. Gaulieder však vo vystúpení pred celou NR SR vyhlásil, že list je fingovaný a vzdať sa mandátu nemieni. Vedenie NR SR a jej predseda Ivan Gašparovič to nebrali do úvahy a umožnili hlasovať o prepustení nepohodlného poslanca. I. Gašparovič hlasoval "za".