piatok, januára 23, 2009

Daniška: Vivat Hvorecký

Redaktor Týždňa a revue Impulz Jaroslav Daniška píše pre Postoy.sk: Vivat Hvorecký!

"Tak a je to tu. Niektorí naši liberálni priatelia, ktorí si osebe myslia, že sa podľa nich skloňuje slovo tolerancia, začali s negatívnou kampaňou.

Nie, nezačal to Michal Hvorecký. On tomu dal len korunku hlúposti a bigotnosti, začalo sa to dávnejšie. Ide o to, že liberálne médiá a elity si vybrali kandidáta. Nechcú Mikloška a chcú Radičovú. A keďže viac ako slobodu voľby majú radi percentá, chcú to hneď v prvom kole.

Nuž a teraz tu máme paškvil Michala Hvoreckého. Ako ho upozornil môj kolega z Týždňa Tomáš Gális, ten text postupne menil, ale neprávd je tam stále viac než dosť a text je sám osebe vnútorne rozporný.

Vojnu proti Iraku totiž podporili skôr ľudia z tábora Ivety Radičovej, či už to bol vtedajší premiér Dzurinda alebo intelektuál Bútora. Podobne napr. so zmluvou so Svätou stolicou, do Ríma s ňou pyšne cestoval Dzurinda a nie Čarnogurský či Mikloško a už vôbec nie Mečiar. A dalo by sa pokračovať. Paradoxne, keby bol Hvorecký verný svojim argumentom, viac s Mikloškovou kampaňou by mal problém s podporovateľmi Radičovej.

Sme tu a volíme slobodne. Volíme Mikloška. A Michalovi Hvoreckému buďme vďační, ukázal totiž, že Mikloškova kampaň je postavená na pozitívnych heslách, nie na negatívnych. Slobodu voľby podľa prirodzených ideových rozdielov a kvalít kandidátov nám obmedzuje niekto iný."

Celý článok: Vivat Hvorecký!
O článku Michala Hvoreckého píše aj Lukáš Krivošík a Tomáš Gális.