sobota, decembra 27, 2008

O roku s osmičkou na konci

"Niekedy po 90-tom roku som si dal predsavzatie vydať tie knihy, ktoré si myslím, že by mali byť vydané, tzn. knihy ľudí, ktorí nemohli vydávať a knihy ľudí, ktorých mám rád a možno by nemohli byť vydané tak ľahko," hovorí František Mikloško pre tyzden.sk. Tohto roku tak spolupracoval na knihách o výtvarníkoch Igorovi Kalnom (syn Slava Kalného, šéfredaktora Smeny v 60-tych rokoch), Igorovi Minárikovi a o významnom slovenskom spisovateľovi a prekladateľovi Jozefovi Felixovi. Pozrite si video, v ktorom František Mikloško hodnotí rok 2008, hovorí o svojich úspechoch v súkromnom aj verejnom živote, o spolupráci s prof. Júliusom Paštékom, tiež aj o živote v opozícii, o dravcoch okolo Róberta Fica, o raste Slovenska či o svojom odchode z KDH.

utorok, decembra 23, 2008

Vianočné prianie

Team Volím Fera! praje všetkým čitateľom a podporovateľom príjemné prežitie vianočných sviatkov v kruhu blízkych a veľa radosti v novom roku 2009!
Pripája sa aj náš kandidát:

Milí priatelia!

Ďakujem Vám za všetku pomoc a priazeň v tomto roku. Obdivujem Vaše nasadenie a guráž.
Nech Vám vydrží v celom Vašom životnom postoji.

Cez Vianoce si doprajte pokoj a samotu. V Novom roku sa zídeme v Grassalkovičovom paláci.

Srdečne

František Mikloško

pondelok, decembra 22, 2008

Forraiová-Güttlerová: Tri dôvody prečo František Mikloško

Za najdôležitejšiu považujem slobodnú možnosť voľby bez kompromisov. Neviem si predstaviť, že by som nešla voliť, aj keby som mala odovzdať neplatný hlas. V prezidentských voľbách v roku 2009 sa budem rozhodovať slobodne a nepôjdem cestou menšieho zla. V porevolučných dejinách Slovenska sme boli niekoľkokrát v situáciách, kedy doslova išlo o život a jedinou možnosťou bolo zvoliť kompromis. Ja to teraz tak necítim, rozhodla som sa slobodne pre kandidáta, ktorý spĺňa moje nároky vo všetkých smeroch.

Druhým dôvodom je integrita osobnosti a veci s tým súvisiace. František Mikloško doteraz absolvoval zaujímavú, ale veľakrát neľahkú životnú cestu. No jeho priority a ľudské vlastnosti sú stále tie isté a nezmenili sa ani počas eštebáckých výsluchov, ani v čase, keď bol predsedom parlamentu, ani vtedy, keď bola jeho strana v koalícii alebo keď bola v opozícii.

Poslednou, no nemenej dôležitou motiváciou, je pre mňa veriaci človek, ktorý o svojom najvnútornejšom presvedčení málo rozpráva, no nekompromisne sa tak správa. Pre mňa osobne viera nie je vytrhnutá z kontextu, súvisí so všetkým v ľudskom živote. Františka Mikloška poznám viac ako 15 rokov a v tomto ohľade ma nikdy nesklamal. Spoznáte to nielen pri osobnom kontakte, ale i pri jeho poslaneckom pôsobení, v záležitostiach, v ktorých sa angažuje, pri každom rozhovore pre médiá, kde je charizmou a hĺbkou svojej osobnosti výnimočný. Napríklad aj tým, že dokáže pomenovať pravým menom veci, na ktoré si nikto iný netrúfne.

V prezidentských voľbách v roku 2009 odovzdám svoj hlas Františkovi Mikloškovi. A bude to jedna z najsprávnejších vecí, akú som v živote urobila. Bez kompromisov.

Eva Forraiová-Güttlerová, spolumajiteľka PR agentúry

nedeľa, decembra 21, 2008

Kto sa klania pani móde?

Lukáš Krivošík, šéfredaktor prave-spektrum.sk a komentátor aktuality.sk, si vzal na mušku utorkové DeFacto a diskusiu Z. Martinákovej a F. Mikloška - komentár Kto sa klania pani móde?: "Zuzana Martináková bola divákmi vychvaľovaná a vyzdvihovaná, lebo údajne „zastáva moderné a pokrokové názory“. Naopak Mikloško bol zrejme tým istým typom divákov kritizovaný, že naopak „zastáva názory nemoderné, zastarané a prekonané“. Nad touto perspektívou sa treba pozastaviť! Je v nej totiž skrytý častý omyl ľudí, zastávajúcich spoločensky liberálne postoje. Títo sa z akéhosi zvláštneho dôvodu domnievajú, že každá zmena je súčasne zmenou k lepšiemu a to, čo je nové a neodskúšané, je zásadne lepšie ako čokoľvek staré a osvedčené.

Celá debata o tom, kto je na jednej strane moderný a pokrokový a na druhej strane prekonaný a zastaraný, má svoje ťažisko inde. Móda je vrtkavá a ako sa módne vlny zjavia, tak náhle aj opadnú. Každá doba má svoje ilúzie a omyly.

Ten súboj medzi konzervatívcami a liberálmi nie je konfliktom „včerajších“ a „zajtrajších“ hodnôt. Je to konflikt nablýskaných klamlivých ilúzií, aké sa objavujú v každej epoche - s hodnotami, ktoré sú nadčasové, večné a pravdivé v každej dobe, aj keď sa v každej dobe na ne zúrivo útočí."

Podporte článok svojím hlasom, ďakujeme ;-)

Prezidentské voľby a menšie zlo

Publicistka Terézia Rončáková píše o dobrom prezidentovi a o jeho voľbe: "Predstavte si, že sa rozhodnete kandidovať na prezidenta. Nie len tak zo špásu, ale naozaj: žijete v krajine, kde veľká väčšina ľudí, medzi ktorých patríte aj vy, túži po dobrom prezidentovi, ktorý by bol naozaj zrelým a múdrym človekom. Jednoducho, preložené do jazyka našich podmienok: vyznával a chránil by prirodzené hodnoty vpísané do srdca človeka a ani v minulosti by sa týmto hodnotám nespreneveril paktovaním so zločinným režimom.

Čakalo by vás však nemilé prekvapenie. Tí všetci by sa vám zrazu otočili chrbtom. Vraj nemáte šancu a ste smiešny, a ktovie, čo vlastne svojím činom sledujete. Treba sa na vás vykašľať a vyberať si z dvoch hlavných kandidátov to menšie zlo.

A tak by všetci dumali nad tým, či je lepší relatívne neškodný komunista a karierista bez názoru alebo ešte neoťukaná liberálka s jasnými protikresťanskými postojmi. Vy by ste si mohli v kúte lízať labu a písať eseje o tom, ako zlo funguje vďaka nečinnosti dobra.

Na jar budúceho roka volíme prezidenta. Vďaka tomu, že aj ľudia spomedzi nás, veriacich Bohu a obraňujúcich jeho poriadok vo svete, sa rozhodli kandidovať, máme šancu voliť podľa svojho srdca."

Článok môžete podporiť na vybrali.sme.sk. Ďakujeme :-)