piatok, decembra 19, 2008

Prezident musí odkrývať, budovať a chrániť tvár Slovenska

František Mikloško v ankete pre Hospodárske noviny (19.12.) načrtol svoj program pre funkciu prezidenta: "Slovensko dnes prechádza do duchovnej únavy až priemernosti. Úlohou prezidenta bude chodiť po krajine, povzbudzovať stavovské skupiny, prebúdzať a povzbudzovať strednú vrstvu i elitu, žiť s obyčajnými ľuďmi. 

Prezident musí takto navštevovať školy i univerzity, rómske osady i nemocnice, kultúrne súťaže i ustanovizne. A musí všade zaznieť jeho názor a hlas. 

Prezident SR bude mať po prijatí Lisabonskej zmluvy neľahkú úlohu reprezentovať Slovensko v silne centralizovanej Európe. Bude musieť v tejto novej situácii ešte viac odkrývať, budovať a chrániť tvár Slovenska.

Celý text nájdete tu.

Daniel Hevier: Táto krajina potrebuje prezidenta ako je František Mikloško

Pri Františkovi Mikloškovi nemusím rozmýšľať, či ide o menšie zlo. Konečne môžem s čistým svedomím voliť človeka, pri ktorom je jasná hodnotová orientácia - vždy stál na strane dobra, života, pokoja, a to nielen peknými rečami, ale skutkami a postojmi. Táto krajina potrebuje prezidenta ako je František Mikloško, a kým sa ľudia ako on nestanú nositeľmi hodnotovej orientácie, dovtedy sa budú občania tohto štátu potácať v chaose a zmätku. Bez ohľadu na kalkulácie a vyratúvanie šancí sa hlásim k tomu, že budem voličom Františka Mikloška za prezidenta Slovenskej republiky.

Daniel Hevier, spisovateľ

Podporte článok na vybrali.sme.sk. Ďakujeme!

streda, decembra 17, 2008

František Mikloško: Kňaz Šmálik by mal byť blahorečený

V sobotu 13. decembra sa pri príležitosti 100. výročia narodenia kňaza a historika Štefana Šmálika konala v Tvrdošíne oslava na jeho počesť. Ako jeden z pozvaných hostí tu František Mikloško predniesol "Tri krátke úvahy pri storočnici kňaza Štefana Šmálika". Okrem iného povedal:

"Desaťtisíce ľudí na Slovensku, ktorí boli popravení, väznení, odvlečení zo svojich domovov, šikanovaní, to sú hrdinovia a mučeníci tejto éry. Oni sú pýchou Slovenska. Kedykoľvek, za dlhé roky väzenia alebo zastrašovania, mohli ustúpiť zo svojich zásad, mohli začať meniť svoje postoje, mohli začať spolupracovať s komunistickým režimom. Ale oni to neurobili. Ich vnútorné presvedčenie bolo silnejšie ako vidina slobody a ľahšieho života. Oni sú dôkazom toho, že Slovensko nikdy neprestalo byť vnútorne slobodnou krajinou. Vďaka všetkým týmto slobodným ľuďom sa môžeme spokojne pozrieť do očí všetkým slobodomyseľným ľuďom na svete.

Ak si dnes pripomíname storočnicu kňaza, historika, vyznavača viery a krásneho človeka Štefana Šmálika, som presvedčený, že on je jeden z týchto kandidátov na začatie procesu blahorečenia!"

Celý príhovor si môžete prečítať tu.
Rozhovor s F. Mikloškom: Veľkí ľudia nezomierajú

pondelok, decembra 15, 2008

Mikloška uvidíte tento týždeň na JOJke a Dvojke

Prezidentský kandidát František Mikloško sa stretne v televíznom dueli so Zuzanou Martinákovou v utorok 16. decembra o 22:55 v relácii DeFacto na TV JOJ. Posielajte Ferovi SMS hlasy! Otázky do relácie môžete posielať už teraz na tejto adrese.

Reláciu si môžete pozrieť tu.
Článok agentúry SITA o relácii tu.

Vo štvrtok bude Mikloško hosťom relácie Večer na tému..., ktorú odvysiela Dvojka o 21:15. Témou bude 160. výročie prvej SNR a jej odkaz.

Gazda: Mikloškova hodnotová orientácia je jasná a stabilná

S pocitom vnútorného pokoja a radosti odovzdám svoj hlas Františkovi Mikloškovi. Vážim si ho pre jeho úctu k ľudskému životu, principiálny antikomunizmus a angažovanosť v oblasti kultúry. V rokoch, keď sa pohľady upierajú len na čísla a tabuľky, je živým dôkazom, že duchovno nie je len nadstavbou ekonomickej základne.

K demokratickým a kresťanským princípom sa hlásil už vtedy, keď všetci doterajší slovenskí prezidenti profitovali z komunistického režimu. Ide o jedného z mála politikov, ktorého hodnotová orientácia je jasná a stabilná odkedy vstúpil do verejného života. Svoju odvahu preukázal nielen pri vydávaní samizdatu Náboženstvo a súčasnosť, organizovaním utajených vysokoškolských stretnutí, ale aj pri ponovembrovej obrane slobodnej spoločnosti. Politickí súperi sa síce pokúšajú Mikloškovi domaľovať klaunovský nos a vytvorením obrazu ľudového zabávača prekryť jeho kvality, no je len dobré, že po do seba zahľadených Schusterovi a Gašparovičovi prichádza človek, ktorý nemá problém zabaviť sa aj na vlastný účet.

Imrich Gazda, publicista, spolutvorca portálu Postoy.sk, víťaz Novinárskej ceny za rok 2006

nedeľa, decembra 14, 2008

Picasa album s Mikloškovými fotkami, Vybrali.sme na prvom mieste a 160 podporovatelov na Facebooku

Milí priatelia, na blogu občianskej kampane Volím Fera! pribudol nový fotoalbum Picasa. Slideshow fotografií nájdete v pravom menu. Zatiaľ si môžete pozrieť fotky zo svadby vášho kandidáta. Ďalšie fotografie budeme dopĺňať priebežne.

Nezaháľame ani na social bookmarkingovej službe Vybrali.sme.sk, kde sa jeden z našich príspevkov umiestnil na prvom mieste v rámci Top 3 dni.

Rozrastáme sa aj na komunitnom portáli Facebook. K dnešnému dňu registrujeme už 160 podporovateľov.

Ste skvelí, že volíte Fera! ;-)