sobota, decembra 13, 2008

Protest proti pamätnej tabuli Gustávovi Husákovi

František Mikloško sa stal jedným z hlavných signatárov protestu proti umiestneniu pamätnej tabule Gustávovi Husákovi na miestnom úrade v Bratislave - Dúbravke. 

V proteste signatári uvádzajú: "Vyjadrujeme svoj hlboký nesúhlas s rozhodnutím dúbravského zastupiteľstva. Gustáv Husák bol vrcholným predstaviteľom totalitného komunistického režimu, aktívne sa podieľal na likvidácii demokratického systému po 2. svetovej vojne a po roku 1968 sa stal symbolom normalizácie. Komunistický režim bol zločineckým režimom, ktorý nerešpektoval základné ľudské práva, prenasledoval a postihoval ľudí pre ich presvedčenie a vieru a popieral politické a ekonomické slobody a demokratické princípy usporiadania spoločnosti.(...) Vyzývame preto miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava – Dúbravka, aby svoje rozhodnutie prehodnotilo a zrušilo uznesenie o umiestnení pamätnej tabule Gustávovi Husákovi." 

K 13. decembru sa k protestu pripojilo už vyše 500 podporovateľov.

Mikloško hosťom v relácii Na telo

V nedeľu 14. decembra bude František Mikloško hosťom v relácii TV Markíza Na telo, partnerom mu v diskusii bude Rafael Rafaj z SNS. Témami relácie budú odvolávanie ministra M. Janušeka a súčasná politická situácia, začiatok je stanovený na 13:00. 

Update 14.12.: Reláciu si môžete pozrieť v archíve na tejto adrese.

Fórum života podporuje Františka Mikloška

František Mikloško, kandidát Konzervatívnych demokratov Slovenska, ktorého podporuje aj Fórum života, začal zbierať podpisy na svoju kandidatúru. Aby mohol kandidovať, a aby sme mu my zástancovia ochrany života mohli dať v prezidentských voľbách svoj hlas, potrebuje vyzbierať 15 000 podpisov. To nie je jednoduché. Chceme Vás preto poprosiť, aby ste mu v tom pomohli. Petičný hárok nájdete na tejto stránke. Vyplnené hárky, prosím, posielajte do 30. decembra na adresu, ktorú nájdete na petičnom hárku.

piatok, decembra 12, 2008

Lettrich: František Mikloško for prezident

Kňaz a bloger Miroslav Lettrich volí Františka Mikloška - v blogu František Mikloško for prezident píše:

Prečo si myslím, že by ste mali Františka Mikloška voliť aj Vy? Ak si má Slovensko konečne zvoliť prezidenta bez komunistickej minulosti, nikto z kandidátov postoj proti komunizmu nezosobňuje lepšie ako František Mikloško - preukázal vzácnu vlastnosť: v časoch neslobody dokázal priniesť obetu.

Čo vieme povedať o hodnotách predchádzajúcich prezidentov? Správne. Takmer nič. Okrem trápnej samoľúbosti či výraznej priemernosti. František Mikloško je z hodnotovej stránky jasný a čitateľný. Aj pri tomto pohľade nemôžem nájsť vhodnejšieho z kandidátov.

Európska únia sa nám pred očami mení na socialistickú mašinériu. Nie je od veci, keď má krajina na čele človeka, ktorý si tieto riziká uvedomuje a vie ich pomenovať. Lepšiu politiku v otázke európskej integrácie ako KDS nerobí na Slovensku nikto.

Preto, milí priatelia, ja volím Fera!

Krivošík: Mikloško je viac ako nekomunistický kandidát

Ferka Mikloška budem voliť za prezidenta SR, lebo je viac ako len nekomunistický kandidát. Je to osobnosť Sviečkovej manifestácie a Novembra 89, čo sú dnes už historické udalosti. Je to osobnosť, ktorá v 90. rokoch bojovala proti mečiarizmu. Ferko Mikloško na Slovensko nezanevrel ani vtedy, keď Slovensko možno zanevrelo na neho a v rozhovoroch s ním vždy nachádzam originálne hlboké postrehy o našej dobe a našom národe. Je to kandidát, ktorý má zmysel pre humor, pričom tento humor neuráža, no v napätých situáciách môže celú záležitosť odľahčiť. Ak nás bude dosť a zvolíme ho, Slovensko bude mať za prezidenta správneho chlapa a dobrého človeka.

Lukáš Krivošík, šéfredaktor Pravé Spektrum

štvrtok, decembra 11, 2008

Pastor bonus podporuje Františka Mikloška

Občianske združenie Pastor bonus a jeho členovia v budúcoročných prezidentských voľbách podporuje postavu nežnej revolúcie Františka Mikloška.

"Ako bývalý disident a organizátor sviečkovej manifestácie v roku 1988 je František Mikloško symbolom boja za demokraciu a náboženskú slobodu," uvádza predseda združenia Pastor bonus Marek Nikolov. Podľa Pastor bonus František Mikloško dlhodobo obhajuje ochranu života od počatia po prirodzenú smrť, je zástancom tradičnej rodiny a konzervatívnych hodnôt, ktoré v spoločnosti garantujú stabilitu a perspektívny rozvoj.

„František Mikloško sa osvedčil nielen v minulosti, ale aj počas 19-tich rokov v aktívnom politickom živote. Žije ako čestný a charakterný človek," povedal podpredseda združenie Pastor Bonus Marcel Podolinský. "Sme presvedčení, že František Mikloško je schopný spájať mnohé názorové prúdy a že by bol dôstojným prezidentom pre všetkých občanov Slovenskej republiky," povedali Nikolov a Podolinský.

Občianske združenie Pastor bonus vzniklo v roku 2005. Jeho cieľom je šírenie myšlienok solidarity, vzájomnej tolerancie medzi ľuďmi a prinášanie mravných hodnôt vedúcich k ozdraveniu spoločnosti. Svoj cieľ napĺňa organizovaním všestranných aktivít na zabezpečenie realizácie svojho poslania.